Da li imam neku vrstu ograničenja u takvim tvrtkama? (UK LIMITED i UK LIMITED PARTNERSHIP)

Da li imam neku vrstu ograničenja u takvim tvrtkama? (UK LIMITED i UK LIMITED PARTNERSHIP)

U Ujedinjenom Kraljevstvu se tvrtke obično registriraju kao kod nas društvo sa ograničenom odgovornosti, samo što tamo nije potrebno dokazivati temeljni kapital niti su potrebne komplicirane procedure.

Samostalna djelatnost, tj. tvrtka sa punom odgovornosti je interesantna samo za stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva ili EU državljane.

U Ujedinjenom Kraljevstvu, ekvivalentna tvrtka kao što je to D.O.O. u Hrvatskoj, naziva se “LIMITED” kompanija i može da bude privatna tvrtka ili javna tvrtka čije dionice se mogu prodavati na burzi.

Javna je tvrtka kada postoji određeni minimalni kapital i kad se dionice daju javno na prodaju radi dobivanja dodatnog kapitala i onda se zove PLC ili PRIVATE LIMITED COMPANY.

Moguće je napraviti i PARTNERSTVO, što bi bilo više kompanija ili osoba zajedno. Partnerstvo može biti u slijedećim vidovima osnivanja tvrtke:

LIMITED je standardna kompanija i nije ničim ograničena. Ne može da radi bankarstvo bez licence, inače može da radi sve druge vrste poslova.

Tako ste u poslovanjima kompletno slobodni i niste ograničeni.

Da li imam neku vrstu ograničenja u takvim tvrtkama?

Što se tiče mogućnosti poslovanja, nema nikakvih ograničenja.

Možete imati lokalna ograničenja, kad se bavite poslovanjima za koje je potrebna posebna diploma, npr. ne možete samo tako bez diplome ili kvalifikacija otvoriti zubarsku ordinaciju.

Ali ako želite da radite građevinarstvo, ne trebate neke posebne uvjete, ali opet ako pružate usluge arhitekture, biće vjerovatno LOKALNO potrebno da imate jednog arhitekta u svojoj LIMITED.

LOKALNO znači na onom mjestu gdje obavljate posao, to može biti i u drugoj zemlji. Ta lokalna ograničenja mnogo zavise od zemlje do zemlje.

Za sve vrste trgovine, pružanja usluga, nema ograničenja u biti osim za te neke specijalne djelatnosti.

Da li na račune od “Limited” tvrtki mogu registrirati PayPal?

Naravno. Ako je limited u Ujedinjenom Kraljevstvu, tamo otvorite račun i registrujete Paypal sasvim normalno na ime LIMITED tvrtke i dobivate novac na UK bankovni račun.

Da li takve tvrtke imaju matični broj?

Imaju svoj matični broj koji onda možete odmah i da provjerite čim dobijete dokumente. Dobivate i digitalne i papirne dokumente, prema tome čim je kompanija osnovana možete da počnete i sa poslovanjem, ugovorima, fakturisanjem i sličnim.

Da li postoji mogućnost registriranja standardnih tvrtki i koji su uvjeti?

LIMITED je standardna tvrtka. Kad imate LIMITED, samo trebate da vodite računa da pravite uredno izvještaje svake godine što je jednostavna stvar, ali ako kompanija napravi neke dugove ili dobije ovrhu, kompanija odgovara svojim kapitalom, ne sa vašim osobnim.

Kome da se javim za transakciju novca na Vaš račun?

Ako ste dobili uputstvo o plaćanju, napravite uplatu i pošaljete nam faksom kopiju uplate ili primimo digitalno potvrdu o plaćanju i mi onda radimo za Vas.

Da li mi Vaša tvrtka daje važeću potvrdu kada uplatim novac?

Naravno. Možete i unaprijed da dobijete fakturu ili račun.

Molim da mi date ispravan broj telefona jer Vas na globalni broj ne mogu dobiti ili mi se javite na dole navedeni broj telefona da riješimo sva pitanja direktnim razgovorom jer se ovako gubi puno vremena. Meni je otvaranje tvrtke vrlo hitno pa Vas molim da nazovete za brže rješenje.

Potražite broj telefona na stranici za kontaktiranje.


Kontaktirajte nas za otvaranje offshore tvrtke

Mi pružamo usluge otvaranja offshore tvrtke, tako se osnivanje tvrtke radi u mnogim državama širom svijeta, u svih 50 američkih država, u svim poznatim i nepoznatim offshore lokacijama, Bez obzira kakav upit imate, slobodno nas pitajte.


Ime i prezime:


Međunarodni broj telefona:


E-mail:


Poruka: