Porez je kriminal

Porez je kriminal

Porez je kriminal

Porez kao takav, nije potreban za dobro upravljanje državom. Porez je kriminal. Možda zakonit, opet je kriminal. Jer porezom se podržava nerad državnih službenika. Ukoliko su državni službenici dobri ekonomičari, uopće ne postoji potreba za porezom.

Porez nema smisla u Hrvatskoj

Samo zato što ste rođeni u državi gdje vam govore da je porez “normalna” stvar, ne znači da je uopće potreban za uspješno upravljanje državom. Da obratimo pažnju na jedno veliko licemjerje, usporedimo državne političare Hrvatske, koji sasvim očevidno i neoborivo dokazano ne znaju da upravljaju državnim sredstvima, privatno se bogate, zarađuju na političkim poslovnim transakcijama, ne žele ništa da urade protiv korupcije i narodu praktično ne nude ništa! Narod ionako sve plaća, od autoputeva do zdravstvenog osiguranja. Usporedimo onda taj propali sistem potkupljene državne vlade i njenih službenika sa tim šta ta vlada očekuje od firmi i poduzetnika koji u toj državi trebaju uspješno da posluju. Od poduzetnika se očekuje da nekako “nabije” cijene svih usluga i proizvoda, tako da cijene nadmaše PDV od 25% i onda poreze na dobit od 20%; od poduzetnika se očekuje da mirno i “patriotski” plaća sve poreze koje ova državna mafija propiše, onako kako to njima odgovara. Nema veze da li će se PDV povećati, samo treba da se plaća. Nema veze od čega poduzetnik živi i jede, od čega izdržava obitelj, važno je da plaća. Od poduzetnika se očekuje da je 100% savršen u knjigovodstvu, inače će mu se napraviti tolika kazna da može komotno i da zatvori svoju firmu. Od poduzetnika se naravno očekuje i da uspješno posluje, tako da ova podmićena državna mafija i njihove obitelji mogu da žive od nečega. Od naroda se isto tako očekuje da ne misli ništa i da strpljivo kao robovi, kao stoka, ovce i krave, slušaju kuda ih vode podmićena vlada od koje nema nikakve koristi.

Zašto patriote brane plaćanje poreza

I svako ko propovijeda “plaćanje poreza” ima nekoga u vladi, rođaka, brata, sestru, koga će nesvjesno da podržava, jer ovakvi kao ja, djeluju tako što “ugrožavaju” taj državni sistem, pa samo svojim riječima.

Tako će i sve ideje koje daju slobodu jednom poduzetniku biti omalovažene. Offshore države koje imaju na nekim kvadratnim kilometrima više zgrada i po deset puta više razvijeniju ekonomiju od Hrvatske, bit će proglašene “banana” državama u kojima vlada “kriminal”. Offshore poslovanje i offshore kompanije, kao jedan razuman BIJEG od fašističkog režima Hrvatske, bit će u medijima okarakterizirane “kriminalnim”. A, što je kriminala u vlastitoj državi, u vlastitom dvorištu.

Uspješne države bez poreza

To što postoje države sa uspješnim konceptom upravljanja ekonomijom, na koje bi se čovjek tako lako mogao orijentirati ili jednostavno kopirati uspješno poslovanje, to valjda ne smije da bude uzor jednoj potkupljenoj državici kao što je Hrvatska. Zar Dubai nije primjer napretka i uspješne ekonomije?! Dubai sa preko 8 miliona stanovnika, izgleda ne može da bude primjer jednoj fašističkoj državi. Nemojte se uvrijediti što to nazivam “fašističkom”. Kako to po definiciji fašizma piše, fašizam je oblik radikalnog autoritativnog nacionalizma, fašizam je kompletno suprotan liberalnim stavovima, a posebno po pitanju ekonomije, pokušava da drži svu ekonomiju naroda pod jednom unitarnom kontrolom. Stroga kontrola ekonomskih aktivnosti, kao što je to prisutno u Hrvatskoj, je jednostavno oblik fašizma. Svjesno skrećem pažnju da nazivamo stvari onako kakve jesu.

Propali ekonomisti Hrvatske

Čekajte, pa u politiku se biraju političari koji bi trebali biti uspješni ekonomičari. Zašto onda ti ekonomičari ne naprave uspješne rezultate i ostvare profite umjesto gubitaka?

Naravno da ste uvjereni u to da su političari tu da oporezuju narod i da onda dijele taj novac ekonomski ispravno. Probajte to malo pogledati i sa druge perspektive. Narodu ne treba kontrola i ograničavanje, narodu treba sloboda, ekonomska i životna sloboda i ljudska prava. Država već ima određene resurse, recimo kao država, ima mineralne zalihe, ima more, ima šume, nacionalne parkove. Država bi trebala da bude jedan “viši” poduzetnik, mogla bi na primjer da smisli načine ostvarivanja prihoda. Iz tih prihoda, umjesto da ubire poreze, mogla bi da plaća svojim građanima. Jer to je smisao upravitelja jedne velike firme sa svojim dioničarima, dioničari ulažu novac, upravitelji i menadžeri stvaraju poslove i iz tih poslova dalje plaćaju prihode svojim dioničarima. Zašto onda od takve “uspješne” države za koju bi teoretski uvijek trebalo na temelju “patriotizma” da se plaćaju porezi, znači da se ulaže kapital u tu državu u neograničenim količinama, nema koristi za narod? Pa, zato što kradu, primaju mito, namještaju jedan drugome poslovne dogovore, zato što ruka ruku mije, jedan u vladi živi od drugoga.

Diskriminacija slobodnih poduzetnika

Zato, kako može neko da se uopće usudi da “proziva” poduzetnike koji u bijegu od ovakvog režima stroge ekonomske kontrole, pokušavaju pronaći riješenja za slobodnije poslovanje kroz registraciju offshore kompanija?

Zar ne razumijete da umjesto da upirete prstom u uspješnog poduzetnika, kojem je nameta preko glave, da trebate da uprete prstom u svoje “predstavnike” koje ste tako “demokratski” izabrali da vam jašu na leđima?

Zar ne razumijete da postoje uspješne države sa više stanovnika nego Hrvatska u kojima nema poreza, u kojima ljudi žive mnogo bolje nego u Hrvatsko i gdje ekonomija jedne države neće biti ugrožena što nema poreza. Pa, sve takve države imaju određene prirodne resurse i razne investicije iz kojih jedan državni aparat može da se financira.

Život bez poreza

Sve što mislite da vam država daje, mogli biste sa mnogo manje novaca da platite i sami tokom svog života. Zdravstveno osiguranje vam ne daje država, to plaćate kao uslugu. Socijalno osiguranje isto tako plaćate kao uslugu. Takva osiguranja bi mogla biti i privatna. Puteve, molim vas, nemojte reći da ste dobili puteve od države. Većinu puteva ste dobili kroz SFRJ i radne akcije omladine, znači organizacijom ljudi, putevi bi se mogli i dalje graditi, za razliku od posredovanja u poslovnim transakcijama sa skupim austrijskim građevinskim firmama i kovertama punih eura u džepovima tih političara. Policije ne biste toliko ni trebali, da postoji ekonomsko stanje kao u Dubaiu. Smanjenjem poreza, svi troškovi života bi bili manji.


Kontaktirajte nas za otvaranje offshore tvrtke

Mi pružamo usluge otvaranja offshore tvrtke, tako se osnivanje tvrtke radi u mnogim državama širom svijeta, u svih 50 američkih država, u svim poznatim i nepoznatim offshore lokacijama, Bez obzira kakav upit imate, slobodno nas pitajte.


Ime i prezime:


Međunarodni broj telefona:


E-mail:


Poruka: