Osnivanje tvrtke u Francuskoj, S.A.R.L. ili S.A.


Osnivanje tvrtke u Francuskoj

Francuska, osnivanje tvrtke u Francuskoj

U Francuskoj možemo da osnujemo za naše klijente popularne vrste tvrtki, kao što su francusko društvo sa ograničenom odgovornošću ili francusko d.o.o. (S.A.R.L.) ili francusko dioničko društvo ili francuski d.d. ili S.A. Osnivanje tvrtke nije tako jednostavno kao u drugim državama, ali za naše posebne klijente možemo da odradimo kompletnu proceduru i bez dolaska u Francusku.

Francuska tvrtka d.o.o. ili S.A.R.L

Osnivanje firme u Francuskoj se radi na sličan način kao i u Hrvatskoj i za firmu je potrebno nešto više brige i administracije. Kapital potreban za vrstu firme kao što je D.O.O. je €1. Osnivanje firme putem nas bi koštalo otprilike €4000 zavisno od vrste firme i potrebnih usluga. Za vrstu firme S.A. ili dioničko društvo, kapital je još nešto veći. U Francuskoj je osnivanje možemo reći najzahtjevnije.

Korištenje UK firme u Francuskoj (LTD)

Želio bih da Vam preporučim mogućnost osnivanja UK firme sa kojom biste onda mogli da postavite svoj ured u Francuskoj. Administracija UK firme se radi putem Interneta i vrlo je jednostavna. Vrsta firme je d.o.o. ili LTD - LIMITED. Firmu možete slobodno da nazovete i francuskim imenom, kao npr. AFFAIRES DANS LE MONDE ENTIER SARL LTD.

Korištenje ureda u Francuskoj

Nakon toga možete postaviti francuski ured, bez problema, otvoriti račun gdje god želite, bilo u Francuskoj, Sloveniji, Hrvatskoj. Dokumenti UK firme se mnogo lakše naprave kad je potrebno za neki novi račun.

Korištenje UK firme LP ili LIMITED PARTNERSHIP

Dalje, ukoliko bi takva firma samo održavala bankarski račun, tj. ukoliko želite da izbjegnete određene poreze, možete razmišljati o korištenju firme koja se naziva LP ili se završava na LP i znači LIMITED PARTNERSHIP ili komanditno društvo.

U takvoj firmi je održavanje još lakše, dok firma ne zahtijeva da se predaju izvještaji niti da se plaćaju porezi ukoliko prihodi dolaze iz drugih država, ali ne iz UK. Ukoliko jedan dio prihoda dolazi iz UK, ona se samo na taj dio predaju izvještaji. Takva je firma idealna za održavanje bankarskog računa.

Pitanje privatnosti za S.A.R.L. ili S.A.

Po pitanju privatnosti, S.A.R.L ili S.A. ukoliko osnivate francuske firme direktno, ne koristeći odvjetnike ili druge firme, Vaše je ime prisutno u registrima, nemate posebnu privatnost. Kompletnu privatnost možete ostvariti ako se koristi odvjetnik ili neka naša firma u te svrhe, koja Vam izda punomoć za rukovodstvo sa firmom.

Pitanje privatnost za LTD

Isti je slučaj i za LTD firmu u UK, posebnu privatnost nemate. Osim ako se postavi neka druga firma za vlasnika i direktora i Vama se izda punomoć, tako da imate 100% privatnost.

Pitanje privatnosti za Limited Partnership

Privatnost za Limited Partnership je veća u odnosu na gornje firme, jer se Vaše ime ne nalazi na Internetu, kao kod S.A.R.L, S.A. ili LTD firme, Vaše ime se može dobiti samo pismenim putem.

Ako želite 100% privatnost kod Limited Partnership, onda se postavi zamjenski upravitelj ili firma koja služi kao zamjenski upravitelj, a Vama se izda punomoć za otvaranje bankarskog računa, kao i za kompletno upravljanje takvom firmom. Onda Vam je privatnost 100% obezbjeđena.

Offshore tvrtka u Francuskoj

Ukoliko firma SAMO održava ured u Francuskoj, možete razmisliti i o korištenju offshore firme. Cijena osnivanja je €1200. Imate kompletnu privatnost, račun možete otvoriti i u Evropi ili izvan Evrope (kao i sa svim firmama), a naziv firme može da bude kompletno na Francuskom sa nastavkom S.A. po želji. Osnivanje može trajati i 14 dana.

Povezane straniceKontaktirajte nas za otvaranje offshore tvrtke

Mi pružamo usluge otvaranja offshore tvrtke, tako se osnivanje tvrtke radi u mnogim državama širom svijeta, u svih 50 američkih država, u svim poznatim i nepoznatim offshore lokacijama, Bez obzira kakav upit imate, slobodno nas pitajte.

Kontaktirajte nas putem Telegram icon Telegrama koristeći username @rcdrun ili se povežite još bolje direktno na našu mrežu preko xmpp.club ili kontaktirajte louis@xmpp.club.


Ime i prezime:


Međunarodni broj telefona:


E-mail:


Poruka: