Offshore tvrtke i registracija offshore tvrtke

Glavne svrhe za offshore tvrtke

Glavna svrha offshore tvrtka

Glavna svrha za registracije offshore tvrtke je zaštita imovine, života i poslovanja.

Imovina i poslovanje, oboje služe životu. Prema tome može se još skraćeno reći da je glavna svrha kada se registrira offshore tvrtka, zaštita života.

Imovina i poslovanje su nešto različiti pojmovi i potrebno je obratiti pažnju na to da neko ne mora da posluje, pa da ima vrlo bitne razloge za registracije offshore tvrtki.

Nekome niti imovina niti poslovanje ne predstavljaju problem niti zahtijevaju zaštitu, ali se offshore tvrtka može koristiti u zaštitu života i obitelji.

Što je offshore tvrtka?

Offshore tvrtka je poduzeće osnovano u inozemstvu koje pruža poslovne prednosti u odnosu na lokalno poduzeće.

Što je to offshore tvrtka zavisiće prvenstveno od rezidencije poduzetnika i poslovnih problema koji trebaju da se riješe.

Čak i Hrvatska tvrtka može da bude offshore tvrtka, recimo za Italijana koji želi da prima dividende i kapitalne dobiti bez oporezivanja ili sa minimalnim oporezivanjem.

Offshore tvrtka za zaštitu imovine

Zaštita imovine je često glavna razlog za registracije offshore tvrtke. Neki primjeri primjena offshore tvrtke mogu da budu slijedeći:

Offshore tvrtka za zaštitu života

Zaštita života je u mnogim sredinama ostvarena ispravnim korištenjem offshore tvrtke. Neki primjeri i primjene offshore tvrtke mogu da budu:

Offshore tvrtka za zaštitu poslovanja

Postoji mnogo primjera za primjenu offshore tvrtke u svrhu zaštite poslovanja. Navodimo samo neke:

Offshore poslovanje zahtijeva ispravan pristup

Neke zainteresovane osobe se obraćaju na javnim forumima po pitanju “da li je za mene offshore tvrtka” ili “da li se isplati registracija offshore tvrtke za moje poslovanje”. Takvo obraćanje se odnosi na druge neupućene osobe. Na javnim forumima, bez profesionalnih savjetnika, nije moguće dobiti ispravne informacije o offshore poslovanju.

To smo utvrdili i utvrđujemo još od 2002. godine, od kada smo počeli da pružamo usluge registracije offshore tvrtke za područje Hrvatske i drugih država u okolini.

Samim tim da neko pita na javnom forumu “da li bi osnovao offshore tvrtke”, znači da se izlaže bespotrebnim rizicima. Jer upravo to pitanje neki inspektor iz porezne uprave ili devizni inspektor može da iskoristi protive takve osobe. Devizna inspekcija radi nekada otvoreno, ali često radi i anonimno, mogu da se predstavljaju pod bilo čijim imenom, samo da bi saznali o kojem se korisniku javnog foruma na Internetu radi. Sutradan, iz vedra neba, eto devizne inspekcije na vratima.

Prepoznajte stvarni državni sistem: fašizam ili sloboda?

U Hrvatskoj je, na žalost, još uvijek sistem fašizma, vrlo sličan kao u Srbiji, a da ne pričamo o fašizmu u Bosni i Hercegovini. Država je na prvom mjestu, a nad građanima represija u korist države. Porezi i davanja, trošarina i carine, do te mjere su silom nametnuti, da jedan stvarni poduzetnik nije u stanju da razvije svoj biznis na isti način kako bi to mogao u Europskoj zajednici.

Mora se shvatiti i uzeti u obzir da je glavni razlog korištenja offshore tvrtke zaštita imovine, života i poslovanja.

Ako se polazi od tog principa, principa zaštite imovine, života i poslovanja, u što spada i obitelj i od čega život nekoga najviše zavisi, onda se mora obratiti pažnja da se osnivanjem i korištenjem offshore tvrtke ne ulazi u rizike u kojima čovjek inače ne bi bio bez takve tvrtke.

Registracija offshore tvrtke: prepoznajte rizike

Kod registracija offshore tvrtke, poduzetnik može neopreznim obraćanjem, neispravnim savjetovanjem ili kupovinom “papira i dokumenata”, umjesto stvarnih poslovnih riješenja, dobiti veće rizike nego što je imao prije registracije offshore tvrtke.

U takve rizike se ulazi na više načina, ali prvi način je neznanjem ili pogrešnim savjetima neukih ili isto tako neupućenih osoba.

Postavite ispravno pitanje za offshore poslovanje

“Želim uvoziti robu iz Kine, je li pametno koristiti offshore tvrtku” – nema ništa pametnije ni zgodnije koristiti offshore tvrtku kad se radi o uvozu, a isplativo je već onda kada su porezi nekoliko tisuća eura godišnje.

Samo kako ispravno napraviti offshore strukturu, a da takva struktura ne pravi rizike životu, imovini i poslovanju? To je pravo pitanje.

Koristeći princip zaštite imovine, života i poslovanja, jasno je da takva struktura mora da pruža stvarnu zaštitu, a ne da poduzetnika ili vlasnika domaće tvrtke uvlači u bespotrebne biznise.

Popis offshore zona

Primjera radi, u Hrvatskoj postoji jedan popis offshore zona i zemalja.

Znači ako se šalje novac ili prave druge financijske transakcije sa tim državama sa popisa ili ako se prima novac iz tih država, takve transakcije, banke u Hrvatskoj duplo obrađuju i jedna kopija i informacija o takvoj transakciji se šalje narodnoj banci, a tim transakcijama onda ima pristup porezna uprava i druge institucije represivnog sistema.

Stvarna svrha popisa offshore zona

Mi znamo, da je taj popis offshore zona u stvari napravljen u svrhu zaštite imovine, života i poslovanja, onih vlasnika offshore tvrtki, koji imaju nešto veća “prava” i “autoritet” i koji se nalaze u državnim pozicijama, jer popis upravo omogućava slobodno poslovanje sa nekim državama, a sa nekim državam isključuje to poslovanje. Neki političari su napravili taj popis upravo da njihove offshore tvrtke ostanu isključene. To je ono što mi možemo da vidimo između redova tog popisa.

Rizik poslovanja sa državama iz popisa offshore zona

Dođe li neka transakcija iz Švicarske, € 20,000 ili € 100,000 ili ode li neka sumica od € 50,000 u Švicarsku ili Irsku, pazi drskosti, može doći pismo devizne inspekcije da se objasne svi podaci i odnosi sa tom tvrtkom, jer devizna inspekcija želi da utvrdi da nije vlasnik tvrtke u Hrvatskoj i da nema neku skrivenu dobit.

To je jedan od mnogo faktora koji se jednostavno moraju riješiti prije ulaska u strukturu korištenja offshore tvrtke.

Informiranje za pogrešne ciljne grupe

Jedna od čestih greški je da se neko u Hrvatskoj informira na website-u koji je namijenjen za Amerikance. Ako savjetnici na tom website-u ne poznaju situaciju u Hrvatskoj, rezultat je smanjenje zaštite imovine, života i poslovanja, a povećanje rizika po tom pitanju. Potrebno je informirati se kod savjetnika koji poznaju i domaću i stranu situaciju.

Naša tvrtka RCD Wealth radi još od 2002. godine na pružanju usluga i riješenja za poslovanje sa offshore tvrtkama. Mi nismo u Hrvatskoj, naše je sjedište u Panami i naši podaci nisu dostupni hrvatskim poreznim upravama niti bilo kojim drugim upravama izvan Paname.

Kupovina papira i dokumenata umjesto poslovnih riješenja

Druga česta greška je da neko u Hrvatskoj kupuje “papire” ili koristi domaće tvrtke, koje su obično i same vrlo pogrešno osnovane, pa onda od domaćeg “savjetnika” kupuju “papire i dokumente” ne poznavajući u kakve ogromne rizike ulazi takvim činom.

Jedan domaći savjetnik koji prodaje “papire”, a ne stvarno riješenje koje se odnosi na svrhu i situaciju nekog poduzetnika, takav domaći savjetnik podliježe domaćoj poreznoj upravi i svi podaci od vlasnika offshore tvrtke su dostupni poreznoj upravi. Po želji.

Faktura se mora izdati, a faktura ostaje u knjigovodstvu. Ne treba mnogo mašte da se vidi scenario mogućeg dešavanja.

Riješenja i registraciju offshore tvrtke, treba raditi sa firmama koje nemaju sjedište u domaćoj državi.

RCD Wealth je dioničko društvo osnovano 2002. godine sa sjedištem u Panami, koje registrira offshore tvrtke na osnovu analize situacije poslovanja nekog biznismena.

Put do sreće, je put poštivanja zakona

Dalje, zaštita imovine, života i poslovanja se ne postiže tako što se koristi offshore tvrtka, a onda krše domaći zakoni.

Prvi princip offshore poslovanja je raditi po zakonu.

Jer ko ne radi po zakonu, njemu ne treba nikakva offshore tvrtka. Takva osobe može papire offshore tvrtke i u vlastitoj radionici izraditi.

Potrebno je raditi po zakonu, jer tako se štiti imovina, život i poslovanje.

Ko ne radi po zakonu, stvara rizike, a ti rizici se mogu i te kako odraziti na obitelj, na poslovanje, na uspjeh nekog poduzetnika. Put do sreće je put zakonitog poslovanja.

Istina je da se ne mogu svi problemi riješiti korištenjem samo jedne tvrtke. Nekada je potrebno unajmiti i imenovane direktore, tvrtke za menadžment drugih tvrtki, potpisati i ovjeriti dokumente. Nekada je potrebno zaposliti osobe kod offshore tvrtke i imati stvarnu poslovnu aktivnost u inozemstvu, da bi offshore tvrtka pružala stvarnu zaštitu.

Zaštitite sebe, svoj život u svoju privatnost

Zakonito poslovanje, to ne znači da se svoj život treba dati drugima u ruke ili dopustiti da Vam jašu na leđima. Imate i svoja prava na život, imovinu i poslovanje, onda i te kako imate prava na anonimnost, prava na pravilan izbor poslovanja tako da zakonito smanjite ukupne porez.

Poslovanje sa offshore tvrtkom je zakonito poslovanje, ukoliko se kako domaći, tako i strani zakoni poštuju.

Registracija offshore tvrtke: kratak plan

Ovo je kratak plan prije registracije offshore tvrtke. Ono što je ispravno i jedino ispravno, kada se želi drastično smanjiti porezi, uveliko zaštititi imovina, život i poslovanje putem offshore poslovanja, je slijedeće:


Kontaktirajte nas za otvaranje offshore tvrtke

Mi pružamo usluge otvaranja offshore tvrtke, tako se osnivanje tvrtke radi u mnogim državama širom svijeta, u svih 50 američkih država, u svim poznatim i nepoznatim offshore lokacijama, Bez obzira kakav upit imate, slobodno nas pitajte.


Ime i prezime:


Međunarodni broj telefona:


E-mail:


Poruka: